top of page

2024 TYT Biyoloji Kitap Önerileri

2024 YKS'ye yönelik sizler için hazırladığımız bu yazımızda kolaydan zora doğru en popüler ve faydalı TYT Biyoloji kitap önerilerimiz ve 2024 TYT Biyoloji konuları olacaktır.


2024 TYT Biyoloji Kitap Önerileri

2024 TYT Biyoloji Kitap Önerileri


Merhaba . 2024 YKS öğrencileri için en iyi 2023 TYT Biyoloji Kitap Önerileri listesini sizler için hazırladık. Kolay, orta ve zor seviye TYT Biyoloji kitap önerileri yaptık.


Kitap önerilerimizi kolay, orta ve zor seviyelere göre ayırdık. Bu sayede siz öğrenciler kendi seviyenize göre kitaplar seçebileceksiniz. Kendi seviyenizin çok üstünde ya da çok altında kitaplar seçmemenizi özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü bu şekilde bir seçim yaparsanız o kitapları almanızın size hiçbir faydası olmayacaktır.


TYT Biyoloji çalışmak için kitap alırken dikkat etmeniz gereken bir konu ise kitabın içinde Yeni Nesil Sorular bulunup bulunmamasıdır. Yeni sınav sistemi ile birlikte artık öğrencilere sorular hikayeleştirilerek sorulmaktadır. Bu nedenle eski tip soruların yanında mutlaka yeni nesil sorular bulunan kitaplar çözülmelidir.


2023 TYT Biyoloji Konuları


Canlıların Ortak Özellikleri

Canlıların Temel Bileşenleri

Hücre ve Organeller

Madde Geçişleri

Canlıların Sınıflandırılması

Hücre Bölünmeleri

Üreme

Kalıtım

Bitki Biyolojisi

Ekosistem


KOLAY


Aktif Biyoloji 0’dan Başlayanlara Soru Kitabı


TYT Biyoloji kitap önerilerimizden ilki Aktif Yayınları tarafından çıkarılmış TYT Biyoloji soru kitabı, Biyoloji dersine temelden başlamak istiyorsan tam sana göre bir kaynak!



Okyanus Yayınları 40 Seans TYT Biyoloji Soru Bankası


Temelden alarak sizi konulara hazırlayan bu kitap hem soru bankası hem de konu anlatımlı olarak düşünebilirsiniz. Her konu başında konu hakkında bilgiler veren sayfalar ve daha sonra seviye seviye zorluğu artan sorular bulunmaktadır. Yeni başlayanlar için ideal bir kitaptır.



PRF Paraf Yayınları TYT Biyoloji Soru Kütüphanesi


TYT Biyoloji kitap önerileri listemizde PRF yayınları olmasaydı ayıp etmiş olurduk. En çok tercih edilen TYT kaynakları arasında olan bu yayının biyoloji soru bankasını edinebilirsiniz.



ORTA


Bilgi Sarmal TYT Biyoloji Soru Bankası


Soru çeşitliliği açısından hatırı sayılır bir kitaptır. Orta seviyedeki öğrencilere uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap video çözümlüdür ancak video çözümleri özenle hazırlanmamıştır. Buna dikkat ederek kitabı alın.



Çözüm Yayınları 3D TYT Biyoloji Soru Bankası


Çözüm Yayınları’nın piyasaya sürmüş olduğu 3D Biyoloji soru bankası kitabı orta seviyedeki öğrencilere uygun olarak hazırlanmıştır. Ortanın biraz üstünde yer alan soruları da bulunmaktadır. ÖSYM tarzı sorular ile kitaptaki soru tipleri oldukça güzel bir kitap. Kitabın tek eksisi uzun paragraflı sorulara pek fazla yer verilmemiştir.



Miray Yayınları TYT Biyoloji Soru Bankası


Miray Yayınlarının diğer kitaplarında da olduğu gibi kitabın içerisinde sayfa kenarlarında tekrar için ipuçları bulunuyor. Biyolojide bol tekrar ve bilgiye ihtiyaç duyulduğu için oldukça faydalı olacaktır . Orta zorlukta bir kaynak olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yeni başlayan öğrenciler de kenardaki notlardan faydalanarak soru bankasından faydalanabilecektir. Yeni nesle uygun, öğretici sorular için tercih edilebilecek bir kaynak.



ZOR


TYT Biyoloji kitap önerileri ZOR kaynaklar. Biyoloji konusunda kendinize yeterince güveniyorsanız bu seviye kitapları çözerek netlerinizi arttırabilirsiniz.


Aydın Yayınları TYT Biyoloji Soru Bankası


Öncelikle kitabın zor seviye bir kaynak olduğunu unutmayın. Biyoloji konusunda kendinize yeterince güvenmiyorsanız orta seviye ya da kolay seviye kitaplardan başlayabilirsiniz. Başlangıç seviye için uygun bir kitap değildir. Ancak zor seviye için oldukça uygun bir kitaptır. Soru çeşitliliği bakımından başarılı bir kitaptır.



Üç Dört Beş Yayınları – TYT Biyoloji Soru Bankası


Her zamanki gibi Üç Dört Beş Yayınları‘nın oldukça kaliteli hazırladığı ve Erdinç Çakıroğlu‘nun yazdığı “TYT Biyoloji Soru Bankası” orta ve orta-üst seviyedeki adayları için oldukça ideal bir soru bankası olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda 280 sayfadan oluşmakta ve tamamı video çözümlü. İçeriğindeki soruların video çözümlerine ise internet üzerinden gayet kolay bir şekilde erişilebiliniyor.



Palme Yayınevi- TYT-AYT Biyoloji soru bankası


Bu kitap biyolojiye yeterli derecede çalıştım diyebilen herkesin mutlaka çözmesi gereken farklı soru tiplerini bünyesinde barındıran oldukça zengin içeriğe sahip bir kitap olmakla birlikte yine A ve B şeklinde zorluk dereceleri bulunmaktadır. Hemen hemen bütün TYT ve AYT biyoloji öğretmenleri tarafından sınavdan önce mutlaka bitirilmesi gereken kaynaklar arasında gösterilmektedir.

61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page