top of page

2024 TYT Fizik Kitap Önerileri

Güncelleme tarihi: 24 Haz 2023

2024 YKS'ye yönelik sizler için hazırladığımız bu yazımızda kolaydan zora doğru en popüler ve faydalı 2024 TYT Fizik kitap önerilerimiz ve 2024 TYT Fizik konuları olacaktır.

2024 TYT Fizik Kitap Önerileri

Merhaba. Bu yazımız da sizlere TYT fizik kitap önerileri başlığı altında kullanabileceğiniz soru bankası ve konu anlatımlı kitapları derlemeye çalıştık. Bildiğiniz gibi Fizik dersinin TYT konuları içinde önemli yeri bulunmaktadır. Tavsiye ettiğimiz kitapların çoğu, zamanında bu kitapları kullanmış olan başarılı öğrenciler, uzman öğretmenler tarafından hazırlanmıştır. Sizin de önermek istediğiniz kitaplar varsa yorum kısmına yazarak üniversite adaylarına yardımcı olabilirsiniz.


2024 YKS'ye hazırlanacak adayların ve öğrencileri için en iyi 2024 TYT Fizik Kaynak Kitap Önerileri içerisinde en çok satılan kitapları ve en çok tercih edilen kaliteli yayınevlerine ait kitapları siz değerli adaylar ve öğrenciler için hazırladık.

Aşağıda göreceğiniz kaynak kitapları en çok tercih edilip kullanılan kitaplardır.

Bu kitaplar hakkında kitabın detay sayfasına giderek veya internet ortamında kitaplar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

TYT Fizik Kitap Önerileri 2024 için en doğru yere geldiniz. İnternette bulunan En İyi Fizik Soru Bankası Önerilerini burada bulacaksınız. Sizler için değerlendirilebilecek En İyi TYT Fizik Kitapları listesini hazırladık.


Bir kitabevine ya da internet sitesine girdiğinizde onlarca TYT Fizik kitabı arasından hangisini alacağınıza karar vermek oldukça zor olur.

Kitapların pek çoğu kaliteli sorular barındıran değerli kitaplar olsa da bazıları sizin seviyenize uymadığı için sınava hazırlanmanızda etkisiz olur.

Kitap fiyatlarını da göz önünde bulundurursak bir kitap satın alırken doğru bir tercih yapmak gerekiyor.


2024 TYT Fizik Konuları


KONULAR

Fizik Bilimine Giriş

Madde ve Özellikleri

Sıvıların Kaldırma Kuvveti

Basınç

Isı, Sıcaklık ve Genleşme

Hareket ve Kuvvet

Dinamik

İş, Güç ve Enerji

Elektrik

Manyetizma

Dalgalar

Optik


TYT fizik soru bankası ve AYT fizik soru bankası önerileri kolaydan zora olacak şekilde açıklamalarla burada listelendi. Bu listede yer alan kitaplar verimli bir sınav hazırlığı için TYT fizik kitap önerisi ya da AYT fizik kitap önerisi niteliğindedir.

Bu yüzden yapmanız gereken içinde yeni nesil sorular olarak adlandırılan ÖSYM tarzı sorular bulunduran kitaplar almalısınız.

Kitap seçimi yaparken bazı konulara dikkat etmelisiniz. Biz her kitap hakkında olabildiğince sizlere bilgiler vermeye çalıştık.

Fizik dersi, ilk oturum olan TYT’de 7 soru, ikinci oturum olan AYT’de 14 soru şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Sınava özellikle sayısal alandan hazırlananları ilgilendiren bu ders, temel yapısı itibariyle matematik bilgisi gerektirmektedir.


KOLAY


40 Seansta Fizik Okyanus Yayınları (Kolay Seviye)


Hocam ben fizikten 1-2 net bile çıkartamıyorum, temelim hiç sağlam değil, benim konuları öğrenmem lazım diyorsanız bu kitap tam size göre. Kitapta önce konu anlatımı yapılıyor, daha sonra çözümlü örnekler veriliyor. En son ise testler bulunuyor. Fiziğe bir temel atmak istiyorsanız bu kitap ile başlayabilirsiniz.



Aktif Fizik 0’dan Başlayanlara (Kolay Seviye)


Aktif Fizik kitabı 400 sayfadan oluşan bir kitaptır. Konu anlatım açısından pek işinize yaramayabilir çünkü genel olarak soru bankası olarak hazırlanmış. Tüm TYT fizik konuları için testler vardır. Soruların video çözümleri bulunmakta fakat bu çözümleri beğenmeyen öğrenci sayısı çok. Soru çözüm konusunda öğretmenlerinize başvurabilirsiniz. Fizik sorularına alışmak için güzel bir kitap diyebiliriz.



ENS Yayınları Destek Fizik AYT Soru Bankası


Piyasadaki eski yazarların oluşturduğu bir fizik kitabı. Öğrenilemeyen, eksik öğrenme neticesinde unutulan, bilinmeyen konular üzerinde durulmuş. Video konu anlatımları ile desteklenmiş. Çözümleri izlediğimiz zaman soruların pratik çözüm yöntemlerini de gösterdiğini görüyoruz. ÖSYM’nin yeni nesil sorularına uygun bir kitap.



ORTA



345 Yayınları TYT Fizik Soru Bankası (Orta Seviye)


Üç dört beş yayınları adını önceleri matematik kitabı ile duyurmuştu. Fakat diğer dersler içinde güzel kitaplar çıkarıyor. Bunlardan birisi ise TYT fizik soru bankası. Soru bankasında önce konularla ilgili kolay testlerden oluşuyor. Burada amaç konuyu tanımanızı sağlamak. Daha sonra karma sorular bölümüne geçiyorlar, burada ki sorular ise orta zorlukta oluyor. Daha sonra ise günlük hayatta uygulamalar bölümü testleri bulunmakta. Kitap genel olarak orta seviye diyebiliriz. Video çözümleri bulunmaktadır.



Palme Yayınları TYT Fizik Soru Bankası (Orta Seviye)


Fen bilimleri derslerinde çok eskilerden beri var olan Palme yayınları iyi işler çıkartıyor diyebiliriz. Fizik soru bankası için orta seviye bir kitapları var. Her testin yanında o konuyla pratik bilgi notları bulunmaktadır. ÖSYM ve MEB Kazanımlarına göre güncellenmiş sorular içermektedir. Video çözümleri bulunmaktadır.


Hız ve Renk Yayınları TYT Fizik Soru Bankası (Orta Seviye)


ÖSYM’nin yeni tarzını yakalamış olan bir diğer kitap ise Hız ve Renk yayınları olarak gözümüze çarpıyor. Video çözümleriyle desteklenen bu kitap orta seviye öğrencilerin değerlendirebileceği bir kaynak. Temeli halletmiş olan öğrencilerin mutlaka göz atmasını tavsiye ederim.



Limit Yayınları | Fizik Soru Bankası


Fizik konularını bitirdiyseniz veya orta seviyede soru bankası arıyorsanız Limit Yayınları Soru Bankası yardımınıza yetişiyor. Mezun olup, istediği bölümlere giden bir çok aday tarafından önerilen bu kitapta çok zor olmayan, fakat çok da basit olmayan sorular ile fiziğinizi üst seviyeye taşıyabilirsiniz.



Bilgi Sarmal Yayınları TYT Fizik Soru Bankası


Bilgi Sarmal’ın TYT fizik soru bankasının piyasadaki en iyi TYT Fizik soru bankası olduğunu düşünüyoruz. “Sınav kadar kolay sınav kadar zor” soruları ile ÖSYM’nin sorduğu TYT Fizik sorularına bire bir uyumlu yapıya sahip. İçerisindeki sarmal testleri sayesinde öğrendiğiniz konuların tekrarını düzenli olarak yapma fırsatını yakalıyorsunuz. ÖSYM tipi testleri ile ÖSYM’nin geçmiş senelerde sorduğu sorularla benzer soruları çözerken simülasyon testleri ile mantık-muhakeme gerektiren birbirinden kaliteli yeni nesil sorular ile YKS’ye en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz. Kitaptaki soruların kalitesinden ötürü Bilgi Sarmal TYT Fizik soru bankasını YKS’ye hazırlanan her öğrencinin çözmesi gerektiğini düşünüyorum.



Çap Yayınları Tamamı Video Çözümlü AYT Fizik Seti


Çap yayınlarının AYT fizik setleri hem konu anlatımı olarak konuyu öğrenmeye yardımcı oluyor hem de soru bankası olarak soru çözümleri sunuyor. Kitap, tamamen özet konu anlatımı, standart soru çözümü, ÖSYM tipi soru çözümleri ve pekiştirme testleri sayesinde fiziğe hakim olmanızı sağlıyor. Ek olarak kitabın tamamı video çözümlü.



ZOR


3D TYT Fizik Soru Bankası (Orta-Zor Seviye)


3D Yayınları orta-zor civarı kitaplar yapmaya devam ediyor. TYT Fizik için yaptıkları soru bankası orta-zor seviye diyebiliriz. Kitap 296 sayfadan oluşmaktadır ve içerisinde 1300 civarı soru bulunmaktadır. Kitap içerisinde 1100 civarı yorum sorusu, 150 civarı işlenmiş soru bulunmaktadır. Kitabın birebir ÖSYM ile uyumlu olduğunu söylemekteler. Testler kendi içerisinde seviye seviye ayrılmıştır. Kitap içerisinde bulunan tüm sorular video çözümlüdür.



Nihat Bilgin TYT AYT Fizik Soru Bankası (Zor Seviye)


Eğer diyorsanız hocam beni artık orta seviye kitaplar kesmiyor, bana daha zor bir kitap lazım. Nihat Bilgin fizik soru bankası size göre diyebiliriz. ÖSYM soru tiplerine yakın bir kaynak. Fakat çok fazla sizi zorlayabilecek sorular bulunmakta. Zor seviye olarak dikkatimizi çeken bu kitap fiyatlandırma olarak da üst segmentte yer alıyor. Ben her şeye hazırım, zor soru gelse artık moralimi bozmaz onunla uğraşmaktan zevk alıyorum diyorsanız bu kitabı alabilirsiniz.

Nihat Bilgin Yayıncılık tarafından çıkarılan “TYT AYT Fizik Soru KitabıTYT fizik dersinin yanında AYT içeriklerine de sahip. %100 MEB programına uygun olan kitap video çözümlü ve QR kod destekli olarak adaylara sunuluyor. Kitap toplam da ise 480 sayfadan oluşuyor. Eğer fizikten bütün konuları bitirdiyseniz ve kendinizi test etmek istiyorsanız bu kitabı kullanabilirsiniz.



Apotemi Yayınları AYT Fizik Soru Bankası


Kimilerine göre ileri seviye gibi görünse de, bizim orta seviye TYT fizik kitap önerileri ve AYT fizik kitap önerileri listemizde yer vermek istediğimiz bir kitap. Yorum ve işlem soruları bir arada bulunuyor. Kitabın dezavantajı ise müfredatta matematiksel işlem kısımlarının kalktığı konularda hala işlem sorularının sorulması. Bu sebeple yeni nesil sorular bakımından biraz eksik kalıyor diyebiliriz. Ek olarak kitabın tamamı video çözümlü.



Yayın Denizi AYT Fizik Pro Soru Bankası


Kitap için geçen yılki Yayın Denizi Tek serisi sorularının 1 tık daha kolaylaştırılmış hali diyebiliriz. Çünkü biliyorsunuz ki 2018 YKS sınavı sonrasında artık çok zor sorular gelmiyor. Fizik, zor sorular olmadığı halde Türkiye ortalaması düşük olan bir branş.


İşlem yeteneği kazanıp temel yorum kaynakları çözüldükten sonra bakılması gereken bir kitap. Günlük hayat temelli, yorum ağırlıklı, kolaydan zora doğru kurgulanmış diyebiliriz. YKS seviyesine yakınlığı sayesinde de biliniyor. Ayrıca tamamı video çözümlü.



Aydın Yayınları AYT Fizik Soru Bankası


Yine MF Kazanım yayınları gibi fizikte temeli iyi olmayan öğrencilerin çözmemesi gereken bir kaynak. “Ben artık iyiyim, artık orta seviye fizik kaynaklarından soru kaçırmıyorum, denemelerde neredeyse sadece dikkatsizlikten soru kaçırıyorum, derece yapacağım” diyorsanız Aydın yayınlarının soru bankalarını çözebilirsiniz.



Karaağaç Yayınları AYT Fizik Soru Bankası


Karaağaç TYT-AYT fizik fasikülleri, bazı matematik öğretmenlerinin mesleğe yeni başlayan arkadaşları için bile tavsiye ettiği aşırı derecede zor bir kaynak. Çünkü gerçekten en ince ayrıntısına kadar öğretiyor ve çok sayıda soru var. Kitap kolaydan zora doğru ilerliyor fakat daha çok zor seviye ağırlıklı diyebiliriz. Bu sebeple ileri seviye öğrenciler (derece yapmak isteyenler) ve mesleğine yeni başlayan öğretmenler için güzel bir kaynak.



53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page